Rakúsky hyperšport Milan Red poskytne výkon 1 306 koní

Prichádza čas kedy Rakúsko vstupuje do sveta hyperšportov, ktorému dominujú značky ako Koenigsegg, Pagani a Bugatti. Milan Red prináša do sveta rýchlych kolies nové dizajnové prvky. Namiesto toho, aby ponúkol brutálny prítlak ako napr. McLaren Senna či Ford GT, inšpiroval sa rakúskym sokoliarstvom.

Tip redakcie: Disky a pneumatiky na leto a zimu dodané na ďalší deň

Nie je to však iba štýle, ale aj o celkom vyhotovení a brutálnych špecifikáciách. Milan pomenoval tri jazdné režimy inak ako by ste očakávali. Nazval ich podľa schopností vzácnych rakúskych smrtonosných dravcov. Namiesto režimov Šport alebo Trať vyberáte z režimov Glide, Hunt a Attack.

Najdrahším autom sveta je Bugatti Divo za rovných 5 miliónov EUR

Celú tú nádheru poháňa štyrikrát preplňovaný 6,2-litrový V8 motor s výkonom až 1 306 konských síl. Nakoľko je celý automobil vyrobený z uhlíkových vlákien jeho hmotnosť je iba 1 300 kg. Máme tu preto dočinenia s hmotnostným pomerom 1:1 (rovnako ako v prípade automobilov Koenigseggg). V dôsledku toho by malo ísť o naozaj extrémne rýchly hyperšport.

Napriek tomu, že sa výstupný výkon 1 306 koní prenáša iba na zadné kolesá, zrýchlenie je skutočne impozantné. Milan dokáže zrýchliť z 0-100 km/h iba za 2,5 sekundy. Rýchlosť 200 km/h možno dosiahnuť za 5,5 sekundy a 300 km/h iba za 9,9 sekúnd. Ak sa tieto údaje naozaj potvrdia, pôjde o vážneho konkurenta pre Bugatti Chiron. Maximálna rýchlosť sa pohybuje nad 400 km/h.

Za túto šialenú sadu špecifikácií zaplatíte približne 2 milióny EUR. Plánuje sa vyrobiť 99 kusov, pričom 18 si už niekto stihol rezervovať.

V dnešnej dobe môžete riadiť umelecké dielo, hi-tech monštrum, trón na štyroch kolesách – alebo automobil, ktorý slúži k jedinému účelu: strhnúť na seba všetku pozornosť. A tu nastupujeme do hry my, „povedal Markus Fox, výkonný riaditeľ Milan Automotive.

Zdroj: milan-automotive.com

Napíšte komentár

Napíšte hľadané slovo / slová a stlačte ENTER