Panasonic Croustina: prvá domáca pekáreň na chlieb s chrumkavou kôrkou

Vo svete, v ktorom je čas drahý a zážitky sú čím ďalej cennejšie, ocenia užívatelia domácu pekáreň, ktorá ľahko pripraví skvelý chlieb a ďalšie pečivo pre rodinu a priateľov. Túto prácu zvládne nový model Panasonic ZP2000 s názvom Croustina, ktorého špecialitou je chlieb s chrumkavou kôrkou.

Panasonic Ultra HD TV s novým firmvérom a certifikátom pre HDR10+

Rodinný rituál

Domáce pečenie chleba je rituálom, ktorý si zamilujete – celý domov nádherne rozvonia. Od tohtoročnej jesene si milovníci domáceho pečenia môžu vďaka najnovšej pekárni značky Panasonic, originálnemu modelu Croustina, vychutnať lahodný chlieb s typickou chrumkavou kôrkou.

Firma využila svoje tridsaťročné skúsenosti z oblasti domácich pekární a ponúka užívateľom celkom nový typ s niekoľkými originálnymi technológiami, vďaka ktorým sa z každej domácnosti môže stať pekáreň pre labužníkov.

S modelom Croustina je pečenie hračka, či už chcete pohostiť rodinu alebo väčšiu skupinu priateľov. Na výber je 18 automatických parametrov pre prípravu najrôznejších špecialít, ako sú koláče, bezlepkový chlieb, cesto na pizzu alebo džem. K tomu všetkému stačí stlačiť jediné tlačidlo. Pri pečení s Croustinou nemusíte používať žiadne aditíva, bez ktorých sa priemyselne vyrábané pečivo nezaobíde, ale ani cukor alebo soľ. Môžete si namiešať vlastnú zmes zdravších ingrediencií.

Textúra – základ moderného pečenia

Na vývoji pekárne Croustina spolupracovala aj známa britská dietologička dr. Morgaine Gaye. Podľa nej u pečiva veľa záleží na štruktúre – a práve v tejto oblasti Croustina exceluje.

“Žijeme vo svete, kde sa všetko zjednodušuje a presúva do virtuálnej sféry. Preto podvedome kladieme čoraz väčší dôraz na zloženie a vnútornú štruktúru vecí, a pre potraviny to platí zvlášť. Nejde len o chuť, ale o to, ako jedlo vnímame a cítime v ústach”.

Ak pečieme chlieb tradičným ručným spôsobom, k docieleniu chrumkavej kôrky potrebujeme tuhšie cesto. S Croustinou netreba tráviť dlhé hodiny hnetením a tvarovaním. Všetko zariadi automatika a špeciálne hnetacie rameno, ktoré cesto ťahá a formuje v oválnej forme s rebrami. Proces je rovnaký, ako keď cesto hnetie skúsený majster pekár. Výsledkom je spomínaná tvrdá a chrumkavá kôrka.

Jedinečné tepelné senzory pre dokonalý výsledok

Po zapnutí Croustiny sa aktivujú dva špeciálne senzory, ktoré sa starajú o správnu teplotu pri kvasení. Pekáreň senzory využíva pre optimálne nastavenie programu, aby cesto nielen dobre kyslo, ale aj odpočívalo, a to v akomkoľvek prostredí. Jeden senzor meria vnútornú teplotu v pekárni, druhý potom okolitú teplotu v miestnosti. Tým pádom je možné úspešne piecť v suchom i vlhkom prostredí, v teple alebo i chlade.

Pekárskym majstrom ľahko a rýchlo v pohodlí domova

Je jedno, akú veľkú alebo ako zariadenú máte kuchyňu, novej pekárni to v nej bude svedčiť. Koncept i dizajn vznikol v Európe, na výber je elegantné čierne alebo biele prevedenie pre každý moderný interiér. Vďaka vylepšenej schéme zahrievania funguje Croustina podobne ako skutočná majstrovská pec. Vnútorné veko a vykurovacie teleso uprostred pekárne sa starajú o rovnomernú distribúciu tepla, čo opäť napomáha k vytvoreniu krásne chrumkavej kôrky.

Pekáreň Panasonic Croustina ZP2000 bude k dispozícii od septembra 2019.

O spoločnosti Panasonic

Panasonic Corporation je celosvetovým lídrom v rozvoji elektronických technológií a riešení pre zákazníkov v odvetví spotrebnej elektroniky, bývania, automobilového priemyslu a podnikových riešení. V roku 2018 oslavuje spoločnosť sté výročie založenia, od tej doby rastie v globálnom meradle. V súčasnosti má po celom svete 591 dcérskych spoločností a 88 pridružených spoločností, ktoré za finančný rok končiaci 31. marcom 2018 zaznamenali konsolidované čisté tržby vo výške 61,4 miliárd Euro. Hlavným cieľom Panasonic Corporation je vytvárať nové hodnoty prostredníctvom inovácií v rôznych odboroch a využívanie svojich technológií na zabezpečenie lepšieho života a lepšieho sveta pre svojich zákazníkov. Ak sa chcete o skupine Panasonic dozvedieť viac, navštívte http://www.panasonic.com/global.

O dr. Morgaine Gaye

www.morgainegaye.com/food-futurologist

 

Tags from the story
Written By
More from redakcia

Príbeh najoceňovanejšej slovenskej kávy EBENICA COFFEE

Čím začína každá cesta? Predsa vašim rozhodnutím, vašou chuťou, vaším odhodlaním. Tým,...
Čítať ďalej

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *