Facebook áno, alebo nie? Návod na trvalé a definitívne odstránenie účtu

facebook

Postupujte podľa nášho sprievodcu, ktorý vám pomôže raz a navždy skoncovať so sociálnou sieťou Facebook. Dozviete sa tiež, aký je rozdiel medzi deaktiváciou a odstránením účtu na Facebooku.

Mnohé škandály, ktoré sa týkajú súkromia, dezinformácií, daňových praktík a všetkých ďalších tienistých vecí, viedli k tomu, že najväčšia sociálna sieť na svete stratila dôveru mnohých jej používateľov.

Ak ste jedným z nich – alebo ak si myslíte, že na sociálnej sieti trávite viac času než je potrebné, alebo ak vás začali unavovať neustále aktualizácie od priateľov, ktorých poriadne ani nepoznáte – svoj účet na Facebooku jednoducho odstránte.

Rozhodnite sa, ktorý z týchto dvoch spôsobov použijete

Niekoľko dôležitých vecí s tým spojených:

  • Facebook oneskoruje vymazanie o niekoľko dní po podaní žiadosti. Ak sa prihlásite počas obdobia odkladu, odstránenie sa zruší
  • Po odstránení už nemôžete získať prístup k svojmu Facebook účtu
  • Odstránenie údajov uložených v zálohovacích systémoch môže trvať až 90 dní
  • Namiesto toho si môžete zvoliť deaktiváciu svojho Facebook účtu. V zásade je deaktivácia spôsob, ako sa na chvíľu na Facebooku ochladiť, zatiaľ čo odstránenie je trvalé riešenie.

Ako na dočasnú deaktiváciu účtu

  • Ľudia nebudú môcť vidieť váš profil na Facebooku ani vás vyhľadať
  • Niektoré informácie môžu ostať viditeľné pre ostatných používateľov (napr. správy, ktoré ste odoslali)
  • Facebook uloží informácie o vašom účte v prípade, že svoj účet znova aktivujete

Nezabudnite, že existujú aj spôsoby, ako zabezpečiť svoje nastavenia ochrany osobných údajov bez toho, aby ste museli svoj Facebooku odstrániť.

Facebook a definitívne odstránenie účtu

Ak ste sa rozhodli svoj Facebook účet definitívne vymazať, kliknite na tento odkaz a vyberte možnosť „Odstrániť účet“. Pred odstránením účtu si možno budete chcieť stiahnuť všetky svoje údaje zo sociálnej siete. Najprv kliknite na tlačidlo ‘Informácie o stiahnutí.. Súbor, ktorý sa začne sťahovať, bude obsahovať informácie o vašom profile na Facebooku, takže buďte veľmi opatrní, kam ich uložíte.

Ako deaktivovať účet Facebook

Ak chcete deaktivovať svoj účet na Facebooku, kliknite na nasledujúci odkaz a vyberte možnosť ‘Deaktivovať účet‘ a potom podľa pokynov potvrďte svoje rozhodnutie. Ak chcete účet aktivovať po jeho deaktivácii, jednoducho sa znova prihláste do svojho účtu Facebook pomocou svojej e-mailovej adresy alebo telefónneho čísla a hesla. Váš profil bude obnovený.

Zastavte sledovanie Facebookom

Odstránenie Facebook účtu bohužiaľ neznamená úplné vyslobodenie sa z chápadiel sociálnej siete. Je to preto, že Facebook kód je zabudovaný do takmer každej aplikácie a webu pomocou nástrojov, ako sú sociálne zdieľané položky a tlačidlá „Páči sa mi“, a Facebook týmto spôsobom môže (a naozaj to robí) sledovať vaše webové aktivity.

Môžete však odstrániť údaje, ktoré o vás zhromaždil Facebook, z celého webu a povedať tým, aby vás už táto sociálna sieť nesledovala.

Ako opustiť iné služby spojené s Facebookom

A nakoniec, ak sa chcete zbaviť vašej digitálnej stopy v súvislosti s Facebookom, budete musieť zvážiť odstránenie vášho účtu na Instagrame a WhatsApp.

Zdroj: trustedreviews.com

Tags from the story
,
More from Marek Poleč

Toto je najvýkonnejší kompaktný herný notebook na svete

Herné prenosné počítače v posledných rokoch slúžia ako náhrada za stolné počítače....
Čítať ďalej